Janella  Purcell

Burrito z fasolą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Burrito z fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

łyżka oliwy

po łyżce mielonej papryki

chili

garam masala

kminu i kurkumy

po filiżance zwykłej fasoli i fasoli borlotti

½ filiżanki posiekanych łodyg kolendry

puszka pomidorów

2 łyżki koncentratu pomidorowego

kombu

litr wody

łyżka soli morskiej

paczka chleba górskiego

½ filiżanki czerwonej komosy ryżowej

2 filiżanki natki kolendry

 

 

Przygotowanie:


Fasolę przesiać, żeby usunąć zanieczyszczenia. Namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Wymieszać. Kiedy przyprawy zaczną przywierać, dolać łyżkę wody. Dodać fasolę, łodygi kolendry, pomidory, koncentrat i kombu. Dolać wodę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę, aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba, uzupełnić wodę. Przyprawić.

powrót

Podobne przepisy

Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.