Burgery z łososia z salsą z mango

Burgery z łososia z salsą z mango
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso łososia filetujemy i bardzo drobno siekamy.
Dodajemy posiekane zioła, skórkę i sok z cytryny, sól i pieprz, sos rybny, czosnek i drobno posiekane chilli oraz sezam.
Za pomocą ringów lub ręcznie tworzymy kotlety o jednakowej wielkości i smażymy na rumiano z obydwu stron na oleju z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego.
Z kolorowej marchwi za pomocą obieraczki robimy paseczki i marynujemy w soku z pomarańczy. Mango drobno siekamy i mieszamy z kolendrą, chilli, sokiem z pomarańczy oraz skórką z cytryny. Kapustę czerwoną siekamy solimy i odstawiamy.
Na dół cieplutkiej, zrumienionej bułki kładziemy majonez potem liście botwinki, kapustę i kolorową marchew, kotlet z łososia i plasterek pomidora, na drugą połowę kładziemy salsę mango.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA