Marta Dymek

Burgery buraczane


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

odsłon: 4720

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 3
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

2 szklanki startych buraków

1 ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

½ szklanki prażonego słonecznika

½ szklanki prażonego sezamu

1 czerwona cebula

½ szklanki bułki tartej

¼ szklanki oleju roślinnego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry

1 łyżeczka suszonego imbiru

½ łyżeczki płatków chili

sól i czarny pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Jeżeli masa nie klei się wystarczająco, wystarczy dodać więcej oleju i bułki tartej.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obracając kotlety na drugą stronę.

powrót

Podobne przepisy

Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Mleko kokosowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zielona fasolka z pieczonymi cytrynami
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

skomentuj przepis

Iwonka26

postów: 1

02.09.2016 00:30

CYTUJ

Przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.