Bill Granger

Burger z koprem włoskim


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Burger z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mielonej wieprzowiny

pół cebuli

garść natki pietruszki

garść świeżej kolendry

pół łyżeczki nasion kopru włoskiego

pieprz

sól

olej do smażenia

miękkie bułki

rukola

pieczona papryka (upieczona w piekarniku lub ze słoika)

 

 

Przygotowanie:


Do mięsa dodać startą na tarce cebulę, posiekaną natkę i kolendrę, uprażony i utarty koper włoski oraz sól i pieprz do smaku. Uformować okrągłe kotleciki. Piec 3-4 minuty z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, posmarowanym olejem. Bułki przekroić i podpiec na tym samym ruszcie. Pomiędzy połówki bułki włożyć burgera, garść listków rukoli i kilka pasków pieczonej papryki.

powrót

Podobne przepisy

Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Pani puri z ikrą łososia lub awokado
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Figi nadziewane pistacjami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.