Bill Granger

Burger z koprem włoskim


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Burger z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mielonej wieprzowiny

pół cebuli

garść natki pietruszki

garść świeżej kolendry

pół łyżeczki nasion kopru włoskiego

pieprz

sól

olej do smażenia

miękkie bułki

rukola

pieczona papryka (upieczona w piekarniku lub ze słoika)

 

 

Przygotowanie:


Do mięsa dodać startą na tarce cebulę, posiekaną natkę i kolendrę, uprażony i utarty koper włoski oraz sól i pieprz do smaku. Uformować okrągłe kotleciki. Piec 3-4 minuty z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, posmarowanym olejem. Bułki przekroić i podpiec na tym samym ruszcie. Pomiędzy połówki bułki włożyć burgera, garść listków rukoli i kilka pasków pieczonej papryki.

powrót

Podobne przepisy

Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.