Agnieszka Kręglicka

Buraki marynowane po grecku


Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Buraki marynowane po grecku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

4 upieczone lub ugotowane buraki

2 ząbki czosnku

100 ml oliwy extra vergine

ocet z czerwonego wina lub ocet balsamico

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Buraki pokroić w plastry lub nieduże półksiężyce. Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać. Wymieszać składniki marynaty i połączyć z burakami, odstawić na kilka godzin.

powrót

Podobne przepisy

Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

markopolo17

postów: 4

14.06.2016 20:22

CYTUJ

Super przepis.Wystarczy upiec buraki dodać parę składników i pyszna przekąska lub dodatek do kotleta gotowy.Ja kupuje buraki w LIDLU ugotowane wystarczy wyjąć z woreczka i wymieszać z resztą składników tylko ten czas!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.