Agnieszka Kręglicka

Buraki marynowane po grecku


Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Buraki marynowane po grecku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

4 upieczone lub ugotowane buraki

2 ząbki czosnku

100 ml oliwy extra vergine

ocet z czerwonego wina lub ocet balsamico

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Buraki pokroić w plastry lub nieduże półksiężyce. Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać. Wymieszać składniki marynaty i połączyć z burakami, odstawić na kilka godzin.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

markopolo17

postów: 4

14.06.2016 20:22

CYTUJ

Super przepis.Wystarczy upiec buraki dodać parę składników i pyszna przekąska lub dodatek do kotleta gotowy.Ja kupuje buraki w LIDLU ugotowane wystarczy wyjąć z woreczka i wymieszać z resztą składników tylko ten czas!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.