Adam Chrząstowski

Buraczki zasmażane „trochę inaczej”


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 28664

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

300g buraczków ugotowanych w skórce

1 cebula pokrojona w piórka

1 ząbek czosnku posiekany

1/3 kostki masła

1,5 łyżki mąki

½ szklanki soku z czarnej porzeczki

ocet jabłkowy

sól

pieprz

majeranek

cukier

 

Przygotowanie:

Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.

powrót

Podobne przepisy

Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska

skomentuj przepis

beataca

postów: 5

28.08.2016 16:08

CYTUJ

wczoraj powróciłam do tego przepisu i wszystkim smakowało:) SUPER prosta, ale jaka smaczna potrawa!

liliu

postów: 17

11.04.2013 18:50

CYTUJ

Bardzo dobre!

#emeryt

30.11.2011 08:36


CYTUJ

zaraz idę po składniki i próbuję-wygląda pysznie

#bmtxfkAngRuG

25.10.2011 15:37


CYTUJ

K3SVwj , [url=http://xanlxrcmfmxu.com/]xanlxrcmfmxu[/url], http://elentqqppduv.com/, http://vpmwfluhxvvo.com/

#Jana

21.12.2010 17:53


Zielona Góra

CYTUJ

Sprawdziłam, pyszne!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.