Adam Chrząstowski

Buraczki zasmażane „trochę inaczej”


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 28027

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

300g buraczków ugotowanych w skórce

1 cebula pokrojona w piórka

1 ząbek czosnku posiekany

1/3 kostki masła

1,5 łyżki mąki

½ szklanki soku z czarnej porzeczki

ocet jabłkowy

sól

pieprz

majeranek

cukier

 

Przygotowanie:

Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.

powrót

Podobne przepisy

Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

beataca

postów: 5

28.08.2016 16:08

CYTUJ

wczoraj powróciłam do tego przepisu i wszystkim smakowało:) SUPER prosta, ale jaka smaczna potrawa!

liliu

postów: 17

11.04.2013 18:50

CYTUJ

Bardzo dobre!

#emeryt

30.11.2011 08:36


CYTUJ

zaraz idę po składniki i próbuję-wygląda pysznie

#bmtxfkAngRuG

25.10.2011 15:37


CYTUJ

K3SVwj , [url=http://xanlxrcmfmxu.com/]xanlxrcmfmxu[/url], http://elentqqppduv.com/, http://vpmwfluhxvvo.com/

#Jana

21.12.2010 17:53


Zielona Góra

CYTUJ

Sprawdziłam, pyszne!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.