Gary  Rhodes

Bulion ze świeżych ziół


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion ze świeżych ziół
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

po garści ziół: trybuli

majeranku

natki

estragonu i szczypiorku

750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego

kawałek masła

1 duży ziemniak

pokrojony w kostkę

1 duży por

pokrojony w krążki

sok z limonki

 

 

Przygotowanie:


Zioła posiekaj tuż przed gotowaniem i zachowaj łodygi. Możesz zastosować dowolną mieszankę ziół sezonowych. Podgrzej wywar warzywny lub drobiowy. Dorzuć łodygi. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw na kwadrans. Rozgrzej masło w rondlu. Dorzuć ziemniaka. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dodaj pora. Smaż przez parę minut. Doprowadź wywar do wrzenia, odcedź łodygi. Wlej do warzyw. Gotuj, aż zmiękną. Przed podaniem dosyp posiekane liście ziół i wyciśnij sok z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z pieczonego buraka
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.