Gary  Rhodes

Bulion ze świeżych ziół


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion ze świeżych ziół
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

po garści ziół: trybuli

majeranku

natki

estragonu i szczypiorku

750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego

kawałek masła

1 duży ziemniak

pokrojony w kostkę

1 duży por

pokrojony w krążki

sok z limonki

 

 

Przygotowanie:


Zioła posiekaj tuż przed gotowaniem i zachowaj łodygi. Możesz zastosować dowolną mieszankę ziół sezonowych. Podgrzej wywar warzywny lub drobiowy. Dorzuć łodygi. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw na kwadrans. Rozgrzej masło w rondlu. Dorzuć ziemniaka. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dodaj pora. Smaż przez parę minut. Doprowadź wywar do wrzenia, odcedź łodygi. Wlej do warzyw. Gotuj, aż zmiękną. Przed podaniem dosyp posiekane liście ziół i wyciśnij sok z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa orzechowa z karmelizowanymi jabłkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Fakes (grecka zupa z soczewicy)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z topinamburem, ziemniakami i grzankami z serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.