Gary  Rhodes

Bulion ze świeżych ziół


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion ze świeżych ziół
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

po garści ziół: trybuli

majeranku

natki

estragonu i szczypiorku

750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego

kawałek masła

1 duży ziemniak

pokrojony w kostkę

1 duży por

pokrojony w krążki

sok z limonki

 

 

Przygotowanie:


Zioła posiekaj tuż przed gotowaniem i zachowaj łodygi. Możesz zastosować dowolną mieszankę ziół sezonowych. Podgrzej wywar warzywny lub drobiowy. Dorzuć łodygi. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw na kwadrans. Rozgrzej masło w rondlu. Dorzuć ziemniaka. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dodaj pora. Smaż przez parę minut. Doprowadź wywar do wrzenia, odcedź łodygi. Wlej do warzyw. Gotuj, aż zmiękną. Przed podaniem dosyp posiekane liście ziół i wyciśnij sok z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa Pho z wieprzowiną
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Polewka kminkowa z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z pora z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem grzybowy z grzankami
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.