Ruth  Rogers

Bulion z kurczaka


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bulion z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kura o wadze 3,5 kg

sól

świeżo mielony czarny pieprz

pęczek natki pietruszki o płaskich liściach

świeża szałwia

świeży tymianek

2-3 łodygi selera naciowego

2 marchewki

obrane i przekrojone wzdłuż na połowy

2 czerwone cebule

garść ziaren pieprzu

liść laurowy

 

 

Przygotowanie:


Włożyć wszystkie składniki do 5-litrowego garnka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć szumowiny i gotować 2 godziny. Na bazie bulionu można przygotować szybką zupę ze szparagami, crostini i parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Krem z grochu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.