Ruth  Rogers

Bulion z kurczaka


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bulion z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kura o wadze 3,5 kg

sól

świeżo mielony czarny pieprz

pęczek natki pietruszki o płaskich liściach

świeża szałwia

świeży tymianek

2-3 łodygi selera naciowego

2 marchewki

obrane i przekrojone wzdłuż na połowy

2 czerwone cebule

garść ziaren pieprzu

liść laurowy

 

 

Przygotowanie:


Włożyć wszystkie składniki do 5-litrowego garnka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć szumowiny i gotować 2 godziny. Na bazie bulionu można przygotować szybką zupę ze szparagami, crostini i parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z jarmużu i białych warzyw z pulpecikami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.09)zupa pieczarkowa z migdałami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.