Bulion z kurczaka

Bulion z kurczaka
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • kura o wadze 3,5 kg
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • pęczek natki pietruszki o płaskich liściach
  • świeża szałwia
  • świeży tymianek
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • obrane i przekrojone wzdłuż na połowy
  • 2 czerwone cebule
  • garść ziaren pieprzu
  • liść laurowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć wszystkie składniki do 5-litrowego garnka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć szumowiny i gotować 2 godziny. Na bazie bulionu można przygotować szybką zupę ze szparagami, crostini i parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA