Bulion z kaczki

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion z kaczki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kości kaczki

cebula

seler naciowy

czosnek

szczypiorek

trawa cytrynowa

liście Kafiru

kolendra

anyż

goździki

kecap manis

sos sojowy

chilli

 

 

Przygotowanie:


Do garnka wrzuć kości kaczki, zalej je wodą i zagotuj. Pokrój w grube plastry cebulę, seler naciowy i główkę czosnku. Posiekaj szczypiorek i łodygę trawy cytrynowej. Przygotuj liście Kafiru. Gdy bulion zacznie wrzeć, usuń nadmiar tłuszczu i wrzuć wszystkie składniki. Dodaj trochę anyżu i goździków. Do tego odrobina kecapu manis i sosu sojowego. Zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny. Podawaj z listkami kolendry i odrobiną chilli.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa po warmińsku z pulpecikami i zacierkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z winogron
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.