Jennifer  Paterson

Bulion z gęsi


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Bulion z gęsi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby z 1 gęsi

1 łyżka gęsiego smalcu

1 posiekana marchewka

1 posiekana cebula

łodyżki z pęczka zielonej pietruszki

2 ½ szklanki wody

doprawiona mąka

 

 

Przygotowanie:


Usuń z gęsi podroby, obtocz w mące i strąć jej nadmiar. Podgrzej naczynie do smażenia na małej ilości tłuszczu, dodaj gęsi smalec, marchew i cebulę i duś, aż zbrązowieją. Dodaj łodyżki pietruszki i wodę. Zagotuj, zmniejsz ogień i podgrzewaj, aż bulion zmniejszy objętość do ok. 1,5 szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Chłodnik z owoców leśnych ze słodką ziemią jadalną
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa migdałowa z ryżem i cynamonem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.