Jennifer  Paterson

Bulion z gęsi


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Bulion z gęsi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby z 1 gęsi

1 łyżka gęsiego smalcu

1 posiekana marchewka

1 posiekana cebula

łodyżki z pęczka zielonej pietruszki

2 ½ szklanki wody

doprawiona mąka

 

 

Przygotowanie:


Usuń z gęsi podroby, obtocz w mące i strąć jej nadmiar. Podgrzej naczynie do smażenia na małej ilości tłuszczu, dodaj gęsi smalec, marchew i cebulę i duś, aż zbrązowieją. Dodaj łodyżki pietruszki i wodę. Zagotuj, zmniejsz ogień i podgrzewaj, aż bulion zmniejszy objętość do ok. 1,5 szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik pomidorowy z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem grzybowy z grzankami
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zalewajka na żurku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.