Jennifer  Paterson

Bulion z gęsi


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Bulion z gęsi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby z 1 gęsi

1 łyżka gęsiego smalcu

1 posiekana marchewka

1 posiekana cebula

łodyżki z pęczka zielonej pietruszki

2 ½ szklanki wody

doprawiona mąka

 

 

Przygotowanie:


Usuń z gęsi podroby, obtocz w mące i strąć jej nadmiar. Podgrzej naczynie do smażenia na małej ilości tłuszczu, dodaj gęsi smalec, marchew i cebulę i duś, aż zbrązowieją. Dodaj łodyżki pietruszki i wodę. Zagotuj, zmniejsz ogień i podgrzewaj, aż bulion zmniejszy objętość do ok. 1,5 szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.