Donna Dooher

Bulion rybny


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion rybny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,25 kg ości z białych ryb (halibut

seba

dorsz)

12 szklanek (3 l) zimnej wody

1 pokrojony por

½ pokrojonego małego fenkułu

1 pokrojona mała cebula

3 posiekane łodygi selera

½ pęczka natki

½ pęczka tymianku

½ łyżeczki (2 ml) ziaren pieprzu

3 listki laurowe

 

 

Przygotowanie:


Starannie wypłukać ości w zimnej wodzie. Umieścić je w dużym garnku, zalać wodą, zagotować. Zebrać z powierzchni szumowiny i zanieczyszczenia. Dodać warzywa, zioła i przyprawy.
Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Przecedzić i ostudzić. Przechowywać w szczelnym naczyniu w lodówce do 4 dni, albo w zamrażalniku do 1 miesiąca.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.02) gęsty chłodnik z chleba i pomidorów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.