Donna Dooher

Bulion rybny


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion rybny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,25 kg ości z białych ryb (halibut

seba

dorsz)

12 szklanek (3 l) zimnej wody

1 pokrojony por

½ pokrojonego małego fenkułu

1 pokrojona mała cebula

3 posiekane łodygi selera

½ pęczka natki

½ pęczka tymianku

½ łyżeczki (2 ml) ziaren pieprzu

3 listki laurowe

 

 

Przygotowanie:


Starannie wypłukać ości w zimnej wodzie. Umieścić je w dużym garnku, zalać wodą, zagotować. Zebrać z powierzchni szumowiny i zanieczyszczenia. Dodać warzywa, zioła i przyprawy.
Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Przecedzić i ostudzić. Przechowywać w szczelnym naczyniu w lodówce do 4 dni, albo w zamrażalniku do 1 miesiąca.

powrót

Podobne przepisy

Zupa marchewkowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
Zuppa di pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa cebulowa
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z borowików z płatkami czosnku
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy na Boże Narodzenie
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.