Budyń mango

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Budyń mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 łyżeczek żelatyny

¾ szklanki cukru

1 litr lodów mangowych

75 ml zagęszczonego mleka

szklanka pokruszonego lodu

1 duże mango

pokrojone w kostkę

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy żelatynę w proszku z cukrem i wrzucamy na gotującą się wodę aż powstanie syrop. Powoli przelewamy do miski. Dodajemy lody mango i 75 ml zagęszczonego niesłodkiego mleka. Wrzucamy kostki lodu i pokrojone mango. Przekładamy do szklanek i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Mus czekoladowy Marii
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z sosem poziomkowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.