Budyń mango

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Budyń mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 łyżeczek żelatyny

¾ szklanki cukru

1 litr lodów mangowych

75 ml zagęszczonego mleka

szklanka pokruszonego lodu

1 duże mango

pokrojone w kostkę

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy żelatynę w proszku z cukrem i wrzucamy na gotującą się wodę aż powstanie syrop. Powoli przelewamy do miski. Dodajemy lody mango i 75 ml zagęszczonego niesłodkiego mleka. Wrzucamy kostki lodu i pokrojone mango. Przekładamy do szklanek i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z różowego grejpfruta
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.