Brzoskwinie w maladze

Brzoskwinie w maladze
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 6-8 małych brzoskwiń
  • butelka słodkiego wina malaga
  • gęsty jogurt grecki lub bałkański
  • cukier z prawdziwą wanilią
  • ew. wiórki czekoladowe i sos czekoladowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wino gotować powoli w stalowym garnku. Naciąć skórkę na brzoskwiniach, sparzyć je we wrzątku, ostudzić i obrać ze skórki. Kiedy wino jest już częściowo odparowane, dodać do niego brzoskwinie i gotować do miękkości, wyjąć. Sos zredukować. Jogurt doprawić cukrem waniliowym. Podawać brzoskwinie z gałką jogurtu i gęstym sosem. Jeżeli do dekoracji używamy sosu czekoladowego, wówczas jogurt można wymieszać z wiórkami czekolady.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA