Anna Olson

Brzoskwinie w cynamonie


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Brzoskwinie w cynamonie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki niesolonego masła

¼ szklanki syropu klonowego

½ łyżeczki mielonego cynamonu

6 brzoskwiń

obranych i pokrojonych na cząstki

 

 

Przygotowanie:


W dużym rondlu rozgrzej mieszaninę masła i syropu klonowego, aż zacznie się pienić. Wmieszaj cynamon i kawałki brzoskwiń. Smaż chwilę, aż brzoskwinie lekko zmiękną i się zrumienią na maśle. Podawaj natychmiast. Są doskonałe jako dodatek do placków i lodów.

powrót

Podobne przepisy

Krem czekoladowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.