Delia  Smith

Brzoskwinie pieczone w winie marsala


Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Brzoskwinie pieczone w winie marsala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 brzoskwinie (po jednym owocu na osobę)

4 dag drobnego cukru

300 ml słodkiego

włoskiego wina Marsala

kawałek cynamonu

laska wanilii

łyżeczka mączki arrowroot

 

 

Przygotowanie:


Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, układamy w misce, zalewamy wrzątkiem i po trzydziestu sekundach obieramy ze skóry. Połówki owoców układamy w płytkim naczyniu do pieczenia i posypujemy cukrem. Zalewamy winem, dodajemy cynamon oraz wanilię, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu – zagęszczamy sos. Mączkę arrowroot wsypujemy do małego naczynia, do

powrót

Podobne przepisy

Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowy mus
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.