Delia  Smith

Brzoskwinie pieczone w winie marsala


Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Brzoskwinie pieczone w winie marsala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 brzoskwinie (po jednym owocu na osobę)

4 dag drobnego cukru

300 ml słodkiego

włoskiego wina Marsala

kawałek cynamonu

laska wanilii

łyżeczka mączki arrowroot

 

 

Przygotowanie:


Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, układamy w misce, zalewamy wrzątkiem i po trzydziestu sekundach obieramy ze skóry. Połówki owoców układamy w płytkim naczyniu do pieczenia i posypujemy cukrem. Zalewamy winem, dodajemy cynamon oraz wanilię, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu – zagęszczamy sos. Mączkę arrowroot wsypujemy do małego naczynia, do

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.