Brzoskwinie, gruszka i ananas z rusztu na sosie ze świeżych malin z lodami waniliowymi

Brzoskwinie, gruszka i ananas
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Brzoskwinie przepoławiam i wyjmuję pestkę. Gruszki kroję na cząstki i wycinam gniazdo nasienne. Ananasa obieram i kroję w plastry. Imbir obieram, drobno siekam i mieszam z cukrem brązowym i waniliowym. Owoce obsypuję cukrem z imbirem i układam na dobrze rozgrzanym ruszcie. Maliny miażdżę i przecieram przez gęste sito. Powstałym sosem smaruję dno półmiska. Na tym układam zrumienione owoce, a na wierzch wykładam lody waniliowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA