Adam Chrząstowski

Brzoskwinie, gruszka i ananas z rusztu na sosie ze świeżych malin z lodami waniliowymi


Przepis z programu Adam na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 6368

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 brzoskwinie

2 gruszki

½ ananasa

4 cm kawałek świeżego imbiru

½ szklanki cukru brązowego

1 łyżeczka cukru waniliowego

2 szklanki świeżych malin

4 gałki lodów waniliowych

 

Przygotowanie:

Brzoskwinie przepoławiam i wyjmuję pestkę. Gruszki kroję na cząstki i wycinam gniazdo nasienne. Ananasa obieram i kroję w plastry. Imbir obieram, drobno siekam i mieszam z cukrem brązowym i waniliowym. Owoce obsypuję cukrem z imbirem i układam na dobrze rozgrzanym ruszcie. Maliny miażdżę i przecieram przez gęste sito. Powstałym sosem smaruję dno półmiska. Na tym układam zrumienione owoce, a na wierzch wykładam lody waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ptysie cynamonowe z lodami cynamonowymi i ciepłym sosem czekoladowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet wiśniowy Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.