Adam Chrząstowski

Brzoskwinie, gruszka i ananas z rusztu na sosie ze świeżych malin z lodami waniliowymi


Przepis z programu Adam na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 6467

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 brzoskwinie

2 gruszki

½ ananasa

4 cm kawałek świeżego imbiru

½ szklanki cukru brązowego

1 łyżeczka cukru waniliowego

2 szklanki świeżych malin

4 gałki lodów waniliowych

 

Przygotowanie:

Brzoskwinie przepoławiam i wyjmuję pestkę. Gruszki kroję na cząstki i wycinam gniazdo nasienne. Ananasa obieram i kroję w plastry. Imbir obieram, drobno siekam i mieszam z cukrem brązowym i waniliowym. Owoce obsypuję cukrem z imbirem i układam na dobrze rozgrzanym ruszcie. Maliny miażdżę i przecieram przez gęste sito. Powstałym sosem smaruję dno półmiska. Na tym układam zrumienione owoce, a na wierzch wykładam lody waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.