Jennifer  Paterson

Brzoskwinie „kardynał hume”


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Brzoskwinie „kardynał hume”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dużych dojrzałych brzoskwiń

450 g cukru

1,4 l wody

1 laska wanilii

450 g malin

200 g drobnego cukru

liście mięty

cukier-puder

 

 

Przygotowanie:


Wsyp cukier do garnka dość dużego, żeby pomieścił brzoskwinie. Wlej wodę, dodaj laskę wanilii i zagotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Włóż brzoskwinie do garnka, ponownie doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na maleńkim ogniu przez 8 min. Wyjmij owoce z wrzątku i jeszcze ciepłe obierz ze skórki. Syrop można przechowywać w butelce i zużyć do innych deserów. Włóż brzoskwinie do ładnej szklanej misy i odstaw do wystygnięcia. Utrzyj maliny z drobnym cukrem i przecedź przez sitko, jeśli wolisz się pozbyć pestek. Przed podaniem polej brzoskwinie malinowym musem i ozdób liśćmi mięty oprószonymi cukrem-pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta z galaretką morelową
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czekoladowe tiramisu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.