Rick Stein

Bruschetta z sardynkami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Bruschetta z sardynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chleb wiejski

sardynki

pomidory

czerwona cebula

czosnek

bazylia

natka pietruszki

masło

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Opiekać posmarowany masłem chleb. Natrzeć czosnkiem i polać oliwą z oliwek. Upieczone sardynki pozostawić do wystygnięcia. Rozdzielić je na małe kawałki i ułożyć na chlebie. Przykryć posiekanymi pomidorami i czerwoną cebulą. Polać oliwą z oliwek. Dodać bazylię i natkę pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Rybne pakieciki z ziołami
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szaszłyki z żabnicy z boczkiem i ziołami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa z kukurydzy z wędzoną rybą i porem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.