Rick Stein

Bruschetta z sardynkami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Bruschetta z sardynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chleb wiejski

sardynki

pomidory

czerwona cebula

czosnek

bazylia

natka pietruszki

masło

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Opiekać posmarowany masłem chleb. Natrzeć czosnkiem i polać oliwą z oliwek. Upieczone sardynki pozostawić do wystygnięcia. Rozdzielić je na małe kawałki i ułożyć na chlebie. Przykryć posiekanymi pomidorami i czerwoną cebulą. Polać oliwą z oliwek. Dodać bazylię i natkę pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z żabnicy z boczkiem i ziołami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane paczuszki łososiowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Rolada z sandacza
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.