Piotr Przykaza

Bruschetta z pomidorami


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bruschetta z pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 2.5

Składniki:

 

100 ml oliwy

sól

pieprz

2-3 pomidory

czosnek

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Obrać pomidory ze skóry i pokroić w kostkę. Poszatkować bazylię i pół ząbka czosnku. Wszystko wymieszać. Jeśli nie je się od razu, lepiej nie solić, bo pomidory szybko puszczają sok. Podawać na zgrillowanej ciabacie z masłem lub bez.

powrót

Podobne przepisy

Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Hankaarizona

postów: 5

04.04.2018 10:24

CYTUJ

I nastepny panski od rzeczy przepis. Bruschetta to grzanka posmarowana oliwa z oliwek i natarta czosnkiem, ktora podaje sie z roznymi dodatkami, czesto wlasnie z pomidorami, cebulka i bazylia. Pyszna gdy pokropi sie sie ja truflowa lub borowikowa redukcja octu balsamicznego i doda troche buraty lub swiezego serka mozzarella dobrej jakosci. Jak mozna glosic takie bzdury i to publicznie w dodatku w telewizji. Bruschetta NIGDY nie jest posmarowana maslem.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.