Katia Roman-Trzaska

Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką


Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 8010

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 duże ciabatty

2 pomidory

2 papryki (żółta i zielona)

¼ szklanki liści bazylii

3 ząbki czosnku

pieprz

sól

oliwa

 

Przygotowanie:

Pokrój ciabattę na kromki i ugrilluj je na patelni lub w tosterze. Posmaruj ciabattę oliwą i czosnkiem. Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj pieprz i sól do smaku. Porwij liście bazylii i dodaj do pomidorów. Na ugrillowane ciabatty nałóż warstwę przygotowanych pomidorów lub grillowanej papryki. Smacznego!

Przygotowanie papryki
Umyj paprykę, wyjmij nasiona i pokrój na kawałki. Rozłóż na blasze i grilluj w piekarniku aż zrobi się miękka, a skórka będzie lekko przypalona. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij skórkę z papryki i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.