Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką

Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Katia Roman-Trzaska

Seria kulinarna:
Little Chef (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 duże ciabatty
  • 2 pomidory
  • 2 papryki (żółta i zielona)
  • ¼ szklanki liści bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój ciabattę na kromki i ugrilluj je na patelni lub w tosterze. Posmaruj ciabattę oliwą i czosnkiem. Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj pieprz i sól do smaku. Porwij liście bazylii i dodaj do pomidorów. Na ugrillowane ciabatty nałóż warstwę przygotowanych pomidorów lub grillowanej papryki. Smacznego!

Przygotowanie papryki
Umyj paprykę, wyjmij nasiona i pokrój na kawałki. Rozłóż na blasze i grilluj w piekarniku aż zrobi się miękka, a skórka będzie lekko przypalona. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij skórkę z papryki i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA