Katia Roman-Trzaska

Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką


Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 8139

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 duże ciabatty

2 pomidory

2 papryki (żółta i zielona)

¼ szklanki liści bazylii

3 ząbki czosnku

pieprz

sól

oliwa

 

Przygotowanie:

Pokrój ciabattę na kromki i ugrilluj je na patelni lub w tosterze. Posmaruj ciabattę oliwą i czosnkiem. Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj pieprz i sól do smaku. Porwij liście bazylii i dodaj do pomidorów. Na ugrillowane ciabatty nałóż warstwę przygotowanych pomidorów lub grillowanej papryki. Smacznego!

Przygotowanie papryki
Umyj paprykę, wyjmij nasiona i pokrój na kawałki. Rozłóż na blasze i grilluj w piekarniku aż zrobi się miękka, a skórka będzie lekko przypalona. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij skórkę z papryki i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.