Bruschetta z oliwkami Matta

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Bruschetta z oliwkami Matta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ciabatta albo inny włoski chleb ze skórką

4 pokrojone w kostkę pomidory

1 drobno posiekana

czerwona cebula

1 miarka oliwek kalamata

pokrojonych w plasterki

1 drobno posiekana gałązka bazylii

1 łyżeczka soku z cytryny

2 drobno posiekane ząbki czosnku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Polej cebulę sokiem z cytryny. Na suchej patelni upraż ząbki czosnku, aż będą złociste. Wymieszaj w miseczce pomidory, oliwki, cebulę, bazylię, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Ukrój 4 grube kromki chleba. Upiecz pod grillem na złocistobrązowo. Wystudź, nałóż mieszankę warzyw. Polej oliwą i octem. Podawaj natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.