Bruschetta z oliwkami Matta

Bruschetta z oliwkami Matta
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 ciabatta albo inny włoski chleb ze skórką
  • 4 pokrojone w kostkę pomidory
  • 1 drobno posiekana
  • czerwona cebula
  • 1 miarka oliwek kalamata
  • pokrojonych w plasterki
  • 1 drobno posiekana gałązka bazylii
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polej cebulę sokiem z cytryny. Na suchej patelni upraż ząbki czosnku, aż będą złociste. Wymieszaj w miseczce pomidory, oliwki, cebulę, bazylię, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Ukrój 4 grube kromki chleba. Upiecz pod grillem na złocistobrązowo. Wystudź, nałóż mieszankę warzyw. Polej oliwą i octem. Podawaj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA