Ruth  Rogers

Bruschetta z bobem


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bruschetta z bobem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeży łuskany bób

2 ząbki czosnku

sól morska

świeża mięta

tarty ser pecorino

świeżo mielony pieprz

sok z 1 cytryny

oliwa extra vergine

duży tost z pszennego chleba

 

 

Przygotowanie:


Utrzyj w dużym moździerzu ząbek czosnku z dużą szczyptą soli morskiej i ok. 10 listkami mięty. Dodaj 2 garści bobu i rozgnieć na grube cząstki. Dodaj garść tartego pecorino, utrzyj lekko i dolej tyle oliwy i soku z cytryny, żeby bób zmienił się w gęstą, ale nie gładką pastę. Dopraw ją solą i pieprzem. Natrzyj tost przekrojonym ząbkiem czosnku, polej oliwą i podaj z porcją pasty z bobu.

powrót

Podobne przepisy

Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cantuccini
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.