Brukselka z bekonem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Brukselka z bekonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 posiekane plastry bekonu

450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście

sól i pieprz

1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii

Przygotowanie:

Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Muffaletta
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 7)
trudność:
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.