Agnieszka Kręglicka

Brukselka w sosie musztardowym


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Brukselka w sosie musztardowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g brukselki

śmietanka 18%

musztarda Dijon

 

Przygotowanie:

Ugotować brukselkę, dobrze odcedzić, włożyć z powrotem do garnka. Cztery łyżki śmietanki wymieszać z łyżką musztardy. Dodać do brukselki, wymieszać i gotować na małym ogniu. Kiedy brukselka wchłonie śmietankę z musztardą, dodać jeszcze kilka łyżek tej mieszaniny i powtarzać to, aż brukselka przestanie wchłaniać płyn.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.