Brownies potrójnie czekoladowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Brownie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Brownies potrójnie czekoladowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

370 g posiekanej gorzkiej czekolady

370 g masła

6 jajek

2 i pół filiżanki drobnego cukru

półtorej filiżanki przesianej mąki

filiżanka przesianego kakao

półtorej filiżanki posiekanej białej czekolady

półtorej filiżanki posiekanej mlecznej czekolady

 

 

Przygotowanie:

Gorzką czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem. Wlać do nich czekoladę stopioną z masłem. Dodać mąkę, kakao, białą i mleczną czekoladę. Wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 180°C. Pokroić po wystygnięciu.

powrót

Podobne przepisy

Brownie z masą czekoladowo-karmelową
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Brownie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Prosty placek czereśniowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tort dulce de leche
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Karmelowy tort royal
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Torcik makowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcienek świąteczny (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Tort chałwowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.