Jacques Pépin

Brokuły duszone na patelni


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Brokuły duszone na patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek brokułów (ok. 650 gramów)

¼ szklanki wody

2 łyżki dobrej oliwy

½ łyżeczki soli

 

 

Przygotowanie:


Odkroić różyczki od łodyg. Podzielić na kawałki 2,5 cm. Obrać łodygę ze skórki ostrym nożem lub obieraczką do warzyw. Pokroić na kawałki 2,5 cm. Wrzucić brokuły na patelnię teflonową. Wlać wodę i oliwę. Posolić. Doprowadzić do wrzenia. Dusić pod przykryciem około 3 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować na dużym ogniu przez 2 minuty, aż woda odparuje, brokuły zmiękną, ale pozostaną jędrne. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Babka z kaszy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Tapas z ciecierzycy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Wegetariańska kaczka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.