Janella  Purcell

Boudin blanc z grzybami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 15)
trudność: brak

Boudin blanc z grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g piersi z kurczaka

3 białka

sól

pieprz

200 ml śmietany

2 kromki pszennego chleba

50 ml mleka

150 g mieszanych grzybów

2 opakowania egzotycznych grzybów

2 duże pieczarki

60 ml oliwy

25 g masła

sól

świeżo mielony biały pieprz

2 pokrojone ząbki czosnku

2 łyżki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Grzyby pokroić na spore kawałki. Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć. Kurczaka pokroić i zmiksować, przyprawiając szczyptą soli. Dodać białka. Utrzeć na gładką masę. Zmniejszyć obroty. Stopniowo wlewać śmietanę. Dodać chleb. Miksować przez 30 sekund. Przełożyć masę do worka cukierniczego z długą końcówką. Napełnić owcze jelita. Związać je formując 4-6-centymetrowe kiełbaski. Włożyć kiełbaski do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu. Przed wyjęciem z wody odstawić na 5 minut. Odcedzić i osuszyć. Kiedy kiełbaski ostygną, usunąć skórkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kiełbaski przez 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Zwiększyć płomień. Dołożyć odrobinę masła. Wrzucić grzyby. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Dołożyć kiełbaski i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.