Bomby jabłkowe z imbirem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Bomby jabłkowe z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

olej z otrębów ryżowych do głębokiego smażenia

2 zielone jabłka bez skórki i gniazd nasiennych

1 filiżanka mąki ryżowej

1 łyżeczka słodzika ze stewii (opcjonalnie)

1 łyżka mielonego imbiru

⅓ filiżanki syropu klonowego albo z agawy

skórka z jednej cytryny



Przygotowanie:

Olej rozgrzać w głębokim garnku.

W misce połączyć mąkę, słodzik i imbir. Wrzucić kawałki jabłek i wymieszać. Obtoczone w mące i przyprawach jabłka smażyć na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Skropić syropem klonowym i posypać skórką cytryny. Można podawać z twarożkiem albo jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Letni deser z owoców
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.