Bomby jabłkowe z imbirem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Bomby jabłkowe z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

olej z otrębów ryżowych do głębokiego smażenia

2 zielone jabłka bez skórki i gniazd nasiennych

1 filiżanka mąki ryżowej

1 łyżeczka słodzika ze stewii (opcjonalnie)

1 łyżka mielonego imbiru

⅓ filiżanki syropu klonowego albo z agawy

skórka z jednej cytryny



Przygotowanie:

Olej rozgrzać w głębokim garnku.

W misce połączyć mąkę, słodzik i imbir. Wrzucić kawałki jabłek i wymieszać. Obtoczone w mące i przyprawach jabłka smażyć na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Skropić syropem klonowym i posypać skórką cytryny. Można podawać z twarożkiem albo jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Śliwki pieczone pod migdałową pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Owocowe crumble z sezamową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.