Annabel  Langbein

Bok choy z imbirem


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Bok choy z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 średnich główek bok choy

2 łyżeczki oleju sezamowego

2 łyżeczki drobno startego imbiru

¼ łyżeczki soli



Do podania opcjonalnie:

1 łyżka ziaren czarnego sezamu





Przygotowanie:

Bok choy pokroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do dużego rondla z olejem, imbirem, solą. Dodać ¼ szklanki wody. Przykryć i dusić na dużym ogniu, aż liście zmiękną, ale pozostaną zielone – około 3-4 minut. Przełożyć na półmisek, posypać sezamem.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.