Gary  Rhodes

Bogar w słono-kwaśnym sosie i koper włoski w cieście


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Bogar w słono-kwaśnym sosie i koper włoski w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety bogara po 175 g

gruboziarnista sól morska

masło do smarowania

2 szalotki

6 ziaren pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Brytfannę posmaruj masłem. Posyp gruboziarnistą solą morską. Szalotki pokrój w pasterki i podzieli na krążki. Ułóż w brytfannie, dorzuć ziarna pieprzu. Nałóż porcje ryby. Do dzbanka wlej ocet z białego wina, białe wino, wodę i sok z cytrusów. Wsyp cukier do smaku. Płynem zalej rybę w brytfannie. Doprowadź do wrzenia na bardzo małym ogniu. Przykryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Ryba będzie gotowa za 8-10 minut. Kawałki ryby wyjmij na półmisek i przykryj folią.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.