Boerenkool

Przepis z programu Manic Organic (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Boerenkool
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 ziemniaków

2 szklanki wywaru wołowego

pęczek jarmużu toskańskiego

4 wędzone kiełbaski

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 160°C. Jarmuż obrać z głównych twardych żył i drobno posiekać. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym i zalać 1½ szklanki wywaru wołowego. Wsypać jarmuż, przykryć i wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie na ziemniaki położyć kiełbaski i wstawić do piekarnika na dalsze 15 - 20 minut. Po 10 minutach sprawdzić, czy nie brakuje płynu i jeśli potrzeba, dodać wywaru wołowego. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z garnka kiełbaski, nakłuć w kilku miejscach i wstawić do piekarnika, żeby nie wystygły. Rozgnieść ziemniaki i jarmuż, doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Kurczak pieczony z ziołowym masłem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.