Boczniaki pieczone z pomidorami i rozmarynem

Boczniaki pieczone z pomidorami i rozmarynem
Oceń przepis:
127 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 500 g boczniaków
  • 2 - 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • ½ ł łyżeczki pieprzu ziołowego
  • ½ ł łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • ½ ł łyżeczki syropu z agawy
  • sól
100 g pomidorków koktajlowych
Cytrynowa bułka tarta:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Boczniaki pokroić w paski, wszystkie składniki poza pomidorkami przełożyć do naczynia żaroodpornego i dokładnie natrzeć grzyby. Na koniec pomidorki nakłuć wykałaczką i dodać do boczniaków, delikatnie wymieszać i wsunąć do gorącego piekarnika na 30 minut. W międzyczasie przygotować cytrynową bułkę tartą. Na dnie malutkiej patelni rozgrzać oliwę, dodać wszystkie składniki i krótko smażyć do czasu, aż bułka zacznie pięknie pachnieć. Gorące boczniaki wyjąć, posypać i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA