Jennifer  Paterson

Boćwina z czosnkiem i anchois


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Boćwina z czosnkiem i anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g boćwiny o białych łodygach

2 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

1 mała puszka anchois

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umyj boćwinę, odetnij białe włókniste łodygi oraz wszelkie niejadalne części. W rondlu z pokrywką podsmaż czosnek i anchois na oliwie przez 5 min, aż anchois zmienią się w gładką pastę.
Potnij liście botwinki na 2,5-cm kawałki, sparz we wrzątku i zahartuj pod strumieniem zimnej wody. Dokładnie osącz, włóż do rondla z oliwą i dopraw pieprzem. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez 10 min.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.