Bób z szynką i sherry

Bób z szynką i sherry
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 500 g bobu mrożonego

  • 100 g suszonej szynki parmeńskiej lub serrano
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 3 łyżki wytrawnego sherry fino
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bób należy rozmrozić i obrać ze skórek. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czosnek i szynkę, zrumień. Dodaj bób i wino. Gotuj, aż wino odparuje. Dopraw solą i pieprzem. To danie można również przygotować z wędzonym boczkiem i miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA