Annabel  Langbein

Błyskawiczny majonez


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Błyskawiczny majonez
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 jajka

3 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka musztardy Dijon

½ łyżeczki soli

szczypta białego pieprzu

1 ¼ szklanki oleju o naturalnym smaku



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem ręcznym typu „żyrafa”. Majonez ubijany w ten sposób w robocie kuchennym nie wyjdzie, konieczna jest moc i szybkość blendera ręcznego. Aby majonez był gęstszy należy dodać więcej oleju. Jeśli ma być rzadszy można go rozcieńczyć odrobiną gorącej wody. Przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos naam prik num
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.