Jola Słoma

Błyskawiczna zupa pomidorowa


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 9731

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki soku pomidorowego

1 marchewka

1 łyżka utartego świeżego imbiru

4 łyżki kaszy manny

1/2 łyżeczki cynamonu

4 goździki

szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżeczka oliwy truflowej

1 łyżeczka soli

2 szklanki wody

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody i gotujemy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i utartym imbirem przez ok. 5 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy, kaszę mannę i sól, gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polewka kminkowa z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.