Jola Słoma

Błyskawiczna zupa pomidorowa


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 9992

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki soku pomidorowego

1 marchewka

1 łyżka utartego świeżego imbiru

4 łyżki kaszy manny

1/2 łyżeczki cynamonu

4 goździki

szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżeczka oliwy truflowej

1 łyżeczka soli

2 szklanki wody

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody i gotujemy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i utartym imbirem przez ok. 5 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy, kaszę mannę i sól, gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z kurczaka (halmeoni)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z ogórka zielnego
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z borowików z płatkami czosnku
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy na Boże Narodzenie
Minestrone z pesto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.