Jacek Sikora

Blok czekoladowo – kokosowy


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Blok czekoladowo – kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka mleka kokosowego

100 ml wody

8 łyżek kakao

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

80 g rodzynek

80 g świeżego kokosa

50 ml brandy

opakowanie ciastek bezglutenowych

 

Przygotowanie:

Kakao rozmieszaj w wodzie z cukrem. Dodaj do mleka kokosowego i zagotuj. Do gorącego mleka dodaj czekoladę. Rodzynki namocz w brandy. Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki, utrzyj na grubej tarce. Ciastka pokrusz. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj ze sobą. Masę wlej do podłużnej formy wyłożonej folią. Chłodź przez kilka godzin. Podawaj blok pokrojony w plastry jak pasztet.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Trufle czekoladowo-marcepanowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Biszkopty z kremem i gruszkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.