Jacek Sikora

Blok czekoladowo – kokosowy


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Blok czekoladowo – kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka mleka kokosowego

100 ml wody

8 łyżek kakao

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

80 g rodzynek

80 g świeżego kokosa

50 ml brandy

opakowanie ciastek bezglutenowych

 

Przygotowanie:

Kakao rozmieszaj w wodzie z cukrem. Dodaj do mleka kokosowego i zagotuj. Do gorącego mleka dodaj czekoladę. Rodzynki namocz w brandy. Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki, utrzyj na grubej tarce. Ciastka pokrusz. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj ze sobą. Masę wlej do podłużnej formy wyłożonej folią. Chłodź przez kilka godzin. Podawaj blok pokrojony w plastry jak pasztet.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Winna galaretka z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.