Jacek Sikora

Blok czekoladowo – kokosowy


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Blok czekoladowo – kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka mleka kokosowego

100 ml wody

8 łyżek kakao

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

80 g rodzynek

80 g świeżego kokosa

50 ml brandy

opakowanie ciastek bezglutenowych

 

Przygotowanie:

Kakao rozmieszaj w wodzie z cukrem. Dodaj do mleka kokosowego i zagotuj. Do gorącego mleka dodaj czekoladę. Rodzynki namocz w brandy. Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki, utrzyj na grubej tarce. Ciastka pokrusz. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj ze sobą. Masę wlej do podłużnej formy wyłożonej folią. Chłodź przez kilka godzin. Podawaj blok pokrojony w plastry jak pasztet.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Egzotyczna sałatka owocowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.