Malka Kafka

Bliny z twarogiem i musem malinowym


Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7262

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto:

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka mąki gryczanej (można zmielić niepaloną kaszę gryczaną)

25 g drożdży

3 łyżki cukru

0,5 szklanki mleka

0,5 łyżeczki soli

olej do smażenia

 

Masa:

0,5 szklanki cukru pudru

2 szklanki twarogu mielonego na sernik Garwolin

1 szklanka malin (mogą być mrożone)

kilka świeżych malin do ozdoby

2 laski wanilii

Przygotowanie:

Rozprowadź drożdże z cukrem w odrobinie ciepłego mleka i odstaw na chwilę, żeby urosły. Dodaj mąkę i letnie mleko, wymieszaj do gładkiej masy i odstaw na pół godziny. W tym czasie zrób masę. Do twarożku dodaj ziarna wanilii. Maliny utrzyj z cukrem pudrem. Na patelni dobrze rozgrzej sporą ilość oleju. Usmaż bliny, formując łyżką małe placuszki. Na gorący blin połóż łyżkę twarożku, polej sosem malinowym i ozdób świeżą maliną.

powrót

Podobne przepisy

Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Owocowe crumble z sezamową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#elik1

06.01.2011 10:26


elbląg

CYTUJ

Już mi ślinka leci!Obiecałam mężowi,że zrobię na kolację!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.