Lucinda Scala  Quinn

Blanszowany szpinak


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Blanszowany szpinak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ kg liści młodego szpinaku

opłukanego (nie odciskać wody)

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 ząbek czosnku

posiekany

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, włożyć mokry szpinak i dusić, aż liście zmiękną. Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, wlać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć pół minuty. Błyskawicznie przełożyć szpinak do oliwy. Smażyć minutę. Przyprawić solą i pieprzem. Polać sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Bakłażanowy krem z fetą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

delikatesyDS

postów: 3

10.01.2012 12:24

CYTUJ

Bardzo dobry ten szpinak :D

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.