Biximatur

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

Biximatur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

łopatka wołowa

kawałek szynki

kawałek rostbefu

kawałek peklowanej wołowiny

kiełbasa wieprzowa

pierś kurczaka

pół filiżanki kaczego tłuszczu

1 czosnek

1 szalotka

1 łyżka świeżego groszku

2 ziemniaki

natka pietruszki

dymka

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać kaczy tłuszcz. Dodać posiekany czosnek, szalotkę i ziemniaki. Wszystkie kawałki mięsa pokroić w równą kostkę. Wrzucić na patelnię, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć, dodać groszek, natkę pietruszki i dymkę. Dokładnie wymieszać.
Podawać z jajkiem sadzonym, grzanką, keczupem i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina duszona w sosie z octu winnego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotlety wieprzowe z morelami i musztardą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.