Biximatur

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

Biximatur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

łopatka wołowa

kawałek szynki

kawałek rostbefu

kawałek peklowanej wołowiny

kiełbasa wieprzowa

pierś kurczaka

pół filiżanki kaczego tłuszczu

1 czosnek

1 szalotka

1 łyżka świeżego groszku

2 ziemniaki

natka pietruszki

dymka

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać kaczy tłuszcz. Dodać posiekany czosnek, szalotkę i ziemniaki. Wszystkie kawałki mięsa pokroić w równą kostkę. Wrzucić na patelnię, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć, dodać groszek, natkę pietruszki i dymkę. Dokładnie wymieszać.
Podawać z jajkiem sadzonym, grzanką, keczupem i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z jagnieciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Gęsia wątróbka z sosem wiśniowo–sękaczowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z gęsiny, Podroby
Żeberka w sosie barbecue
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Frykas kaszubski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.