Agnieszka Kręglicka

Bita śmietana z bezami i malinami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Bita śmietana z bezami i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g gotowych bezów

1 l śmietany kremówki

mrożone maliny

cukier

rum Stroh

 

Przygotowanie:

Kremówkę dobrze schłodzić i ubić ją na sztywną pianę. Pod koniec miksowania delikatnie posłodzić i doprawić do smaku rumem (można użyć inny aromatyczny alkohol). Wymieszać bezy z bitą śmietaną. Jeżeli bezy są spore pokruszyć je na mniejsze kawałki. Układać warstwy bitej śmietany z bezami, przekładane warstwami malin. Bezy są zazwyczaj bardzo słodkie, im więcej malin, tym deser smaczniejszy. Wstawić do zamrażarki na trzy godziny. Podawać schłodzone.

powrót

Podobne przepisy

Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Śliwki pieczone pod migdałową pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.