Jacek Sikora

Biszkopty z kremem i gruszkami


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Biszkopty z kremem i gruszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ opakowania podłużnych biszkoptów

torebka budyniu waniliowego

12 g białej żelatyny

1/2 słoika gruszek w syropie

½ kartonika 36% śmietanki

 

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Gruszki osączyć z zalewy, 2 odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę. Na dno miseczki wyłożyć biszkopty, tworząc z nich spód. Pozostałe biszkopty ustawić przy wewnętrznych bokach tortownicy tworząc z nich płotek. Zimny budyń utrzeć na gładki krem i dodać do ubitej śmietany. Dolać żelatynę małą strużką, żeby nie zburzyć puszystości masy. Na biszkoptach układać warstwami krem i gruszki.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Rozmaite desery
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.