Jacek Sikora

Biszkopty z kremem i gruszkami


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Biszkopty z kremem i gruszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ opakowania podłużnych biszkoptów

torebka budyniu waniliowego

12 g białej żelatyny

1/2 słoika gruszek w syropie

½ kartonika 36% śmietanki

 

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Gruszki osączyć z zalewy, 2 odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę. Na dno miseczki wyłożyć biszkopty, tworząc z nich spód. Pozostałe biszkopty ustawić przy wewnętrznych bokach tortownicy tworząc z nich płotek. Zimny budyń utrzeć na gładki krem i dodać do ubitej śmietany. Dolać żelatynę małą strużką, żeby nie zburzyć puszystości masy. Na biszkoptach układać warstwami krem i gruszki.

powrót

Podobne przepisy

Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.