Biszkopt dla Jamiego

Przepis z programu
trudność: łatwe

Biszkopt dla Jamiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

5 jaj

1 szklanka cukru kryształ

1 szklanka mąki tortowej

1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku

2 łyżki octu



Do przełożenia:

500 ml śmietany ubitej kremówki 30 lub 36%

dowolne owoce

kolorowe kuleczki spożywcze

sok z buraków do zabarwienia śmietany

dwa opakowania rurek waflowych suchych lub nadziewanych oraz wstążka ozdobna około 120-150 cm



Przygotowanie:

Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę, następnie mąkę ziemniaczaną, proszek. Na koniec dwie łyżki octu, delikatnie wymieszać. Wylać do foremki wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką. Piec około ... 30 min. Sprawdzić patyczkiem. Jeśli jest suchy, wyłączyć piekarnik. Gdy już mamy dwie wystudzone części biszkoptu, rozcinamy je na pół, nasączamy wywarem z kawy lub alkoholem lub czymkolwiek chcecie.





Agata Baranowska

powrót

Podobne przepisy

Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.