Bissara

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bissara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki łuskanego bobu

6 filiżanek wody

czosnek

kmin rzymski

oliwa

sól

biały pieprz

czarna oliwka

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć czosnek na oliwie. Dodać kmin. Wsypać bób i zalać wodą. Przykryć, gotować, aż bób zacznie się rozpadać. Zmiksować, żeby zupa była gęsta i aksamitna. Przyprawić solą i białym pieprzem. Udekorować kminem, czarną oliwką i skropić oliwą. Jeść ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna ucha
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Krem z kiszonych ogórków
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.