Bissara

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bissara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki łuskanego bobu

6 filiżanek wody

czosnek

kmin rzymski

oliwa

sól

biały pieprz

czarna oliwka

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć czosnek na oliwie. Dodać kmin. Wsypać bób i zalać wodą. Przykryć, gotować, aż bób zacznie się rozpadać. Zmiksować, żeby zupa była gęsta i aksamitna. Przyprawić solą i białym pieprzem. Udekorować kminem, czarną oliwką i skropić oliwą. Jeść ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Zupa cebulowa z białym winem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa z kukurydzy z wędzoną rybą i porem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.