Marieta  Marecka

Big bagietka dla bardzo głodnych


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Big bagietka dla bardzo głodnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duża, szeroka świeża bagietka

liście sałaty

masło do posmarowania bagietki

1 kulka mozzarelli

3-4 ogórki korniszony

2-3 łyżki pasty sambal oelek

2-3 łyżki majonezu

5-6 plastrów szynki

2 garście rukoli

kilka listków sałaty

2 garście kiełek

½ awokado

5-6 rzodkiewek

½ cytryny

Przygotowanie:

Mozzarellę i rzodkiewki kroimy w plasterki, awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy zielony miąższ. Kroimy go w plastry i lekko skrapiamy cytryną.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.

powrót

Podobne przepisy

Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.