Bezglutenowy makaron z pesto i wędzonym pstrągiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Dania z ryb

Bezglutenowy makaron z pesto i wędzonym pstrągiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół opakowania bezglutenowego makaronu

1 filiżanka prażonych makadamii

3 filiżanki liści bazylii albo kolendry

1 rozgnieciony ząbek czosnku

1 filiżanka oliwy

pół filiżanki pokruszonej koziej fety (opcjonalnie)

1 łyżeczka soli morskiej (opcjonalnie)

1 wędzony pstrąg



Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić.

Pstrąga obrać z mięsa (ości i skórę zostawić do bulionu).

Przygotować pesto – w moździerzu rozgnieść orzechy i zioła z odrobiną oliwy. Dodać czosnek oraz fetę. Jeśli potrzeba, doprawić do smaku solą i oliwą.

Makaron przełożyć do miski, dodać pesto i odrobinę oliwy. Na koniec dołożyć kawałki pstrąga.

powrót

Podobne przepisy

Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kluski z bryndzy z sosem warzywnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.