Maryla Musidłowska

Bezalkoholowy syrop z wina


Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 4956

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg cukru

0,5 l wody

butelka ulubionego czerwonego wina

3-5 cytryn

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu 25 minut. W tym czasie wyparowują wszystkie procenty. Po 25 minutach wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop w chłodne miejsce. Przelej do butelek. Syrop przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Dosa Masala
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.