Maryla Musidłowska

Bezalkoholowy syrop z wina


Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 4862

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg cukru

0,5 l wody

butelka ulubionego czerwonego wina

3-5 cytryn

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu 25 minut. W tym czasie wyparowują wszystkie procenty. Po 25 minutach wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop w chłodne miejsce. Przelej do butelek. Syrop przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naleśniki z sosem z orzechów laskowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.