Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g sera ricotta

100 g sera koziego

100 g sera robiola

200 g śmietany

6 - 7 g żelatyny w listkach

sól

 

 

Przygotowanie:


Zamaczamy w zimnej wodzie listki żelatyny. Do miseczki wkładamy sery i mieszamy; doprawiamy solą i dodajemy odsączoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Delikatnie dodajemy uprzednio ubitą śmietanę, rozlewamy do foremek i odstawiamy do schłodzenia na 2 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Racuszki z jabłkami i lodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.