Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g sera ricotta

100 g sera koziego

100 g sera robiola

200 g śmietany

6 - 7 g żelatyny w listkach

sól

 

 

Przygotowanie:


Zamaczamy w zimnej wodzie listki żelatyny. Do miseczki wkładamy sery i mieszamy; doprawiamy solą i dodajemy odsączoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Delikatnie dodajemy uprzednio ubitą śmietanę, rozlewamy do foremek i odstawiamy do schłodzenia na 2 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Maślankowa panna cotta z jeżynami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.