Iwona  Zasuwa

Batoniki orzechowo-czekoladowe


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Desery, Dania na walentynki, Dobre dla dzieci

odsłon: 7830

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

300 g daktyli bez pestek

100 g orzechów laskowych

kakao i karob w dowolnych proporcjach, w sumie 2-3 łyżki

¾ szklanki amarantusa ekspandowanego

 

Przygotowanie:

Daktyle zmiksuj na miękką masę, a orzechy rozdrobnij. Wymieszaj tak przygotowane składniki z amarantusem. Rozwałkuj masę na papierze do pieczenia, pokrój w zgrabne batoniki, i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Zielony koktajl
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Marcepanki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

beataca

postów: 5

28.08.2016 15:49

CYTUJ

Super - nie tylko dla dzieci. Dla mnie przekąska do kawy w pracy :) Dziękuję za ten przepis - stosuję od ponad roku.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.