Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka płatków owsianych

1 filiżanka wiórków kokosowych

pół filiżanki zarodków pszenicy

pół filiżanki sezamu

pół filiżanki ziarna słonecznika

pół filiżanki pestek dyni

pół filiżanki siemienia lnianego

1 filiżanka suszonych moreli

1 filiżanka oleju kokosowego

1 filiżanka miodu albo syropu ryżowego

1 filiżanka tahiny

Przygotowanie:

Na dużej patelni uprażyć płatki, wiórki, zarodki pszenicy, sezam, ziarna słonecznika i pestki dyni. Ostudzić i dodać siemię. Przełożyć do blendera, dołożyć morele i rozdrobnić dodając olej, syrop ryżowy i tahinę. Rozdrabniać, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do natłuszczonej formy i dobrze ugnieść. Pokroić przed pieczeniem. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Słone ciastka serowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jogurtowy sernik na zimno
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Biszkopt z galaretką i owocami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kremśnita
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.