Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka płatków owsianych

1 filiżanka wiórków kokosowych

pół filiżanki zarodków pszenicy

pół filiżanki sezamu

pół filiżanki ziarna słonecznika

pół filiżanki pestek dyni

pół filiżanki siemienia lnianego

1 filiżanka suszonych moreli

1 filiżanka oleju kokosowego

1 filiżanka miodu albo syropu ryżowego

1 filiżanka tahiny

Przygotowanie:

Na dużej patelni uprażyć płatki, wiórki, zarodki pszenicy, sezam, ziarna słonecznika i pestki dyni. Ostudzić i dodać siemię. Przełożyć do blendera, dołożyć morele i rozdrobnić dodając olej, syrop ryżowy i tahinę. Rozdrabniać, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do natłuszczonej formy i dobrze ugnieść. Pokroić przed pieczeniem. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

1000 karteczek
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta tatin
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ensaimada z morelami i migdałami
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.